Vrijwilligers huis Drecht steden

Cosmetische gezichtsbehandelingen

Geplaatst op

De gezondheidszorg is een breed terrein, waartoe ook cosmetische ingrepen behoren. Er zijn met name veel soorten gezichtsbehandelingen mogelijk. Ze hebben allemaal één doel, en dat is ervoor zorgen dat je gezicht een frissere en gezondere uitstraling krijgt. In deze blog gaan we dieper in op enkele cosmetische gezichtsbehandelingen.

 

Wallen onder je ogen laten verwijderen

 

Veel mensen krijgen vroeg of laat wallen onder hun ogen. En die zijn niet altijd het gevolg van een slechte nachtrust. Ze geven je gezicht helaas wel een vermoeide uitstraling, ook als je je zo fris als een hoentje voelt.

 

Wallen zijn meestal genetisch bepaald en gaan meer opvallen als je ouder wordt. Je kunt wallen onder je ogen op verschillende manieren laten verwijderen. Bijvoorbeeld met behulp van fillers, via een ooglift of door een laserbehandeling te laten uitvoeren.

 

Donkere kringen rond je ogen

 

Donkere kringen worden wel eens verward met wallen. Het verschil is dat wallen een ophoping onder de huid zijn en donkere kringen te maken hebben met de doorbloeding van de huid. Ook plaatselijke pigmentatie kan kringen rond de ogen veroorzaken.

 

Donkere kringen zijn een gevolg van erfelijke aanleg, maar kunnen tevens ontstaan door stress, vitaminetekort, roken en alcohol. Er zijn diverse cosmetische ingrepen mogelijk om donkere kringen weg te halen, waaronder een laser- of carboxybehandeling.

 

Fronsrimpels behandelen

 

Fronsrimpels worden veroorzaakt door de spieren tussen de wenkbrauwen. Je spant deze aan wanneer je geconcentreerd aan het werk bent of je ogen toeknijpt als er fel licht in schijnt. Door fronsrimpels krijgt je gezicht een norse of strenge blik.

 

Het behandelen van dit soort verticale rimpels kan met botoxinjecties tussen de wenkbrauwen. Dit is een kleine en relatief korte ingreep, die hooguit 20 minuten in beslag neemt. Je krijgt een beperkt aantal injecties, die aanvoelen als speldenprikjes. Ze zorgen ervoor dat de spieren tussen je wenkbrauwen zich ontspannen.

 

Kraaienpootjes laten weghalen

 

Kraaienpootjes zijn de lachrimpels aan de zijkanten van je ogen. Ze ontstaan als je huid naarmate je ouder wordt minder elasticiteit krijgt en het onderhuids weefsel afneemt. Op latere leeftijd worden kraaienpootjes dieper.

 

Een veelgebruikte behandeling tegen lachrimpels of kraaienpootjes is het toedienen van botoxinjecties in de spier rond de ogen. Hierdoor ontspant de spier zich en worden de kraaienpootjes minder prominent. Bij diepere lijnen laat je dit desgewenst combineren met een fillerbehandeling.

 

Verwijderen van voorhoofdsrimpels

 

Hoewel het voor de hand ligt om dit te denken, zijn voorhoofdsrimpels niet hetzelfde als fronsrimpels. Deze laatste bevinden zich namelijk tussen de wenkbrauwen. Voorhoofdsrimpels zijn meestal het gevolg van het verouderingsproces en de daarmee gepaard gaande afname van onderhuids weefsel.

 

Om rimpels op het voorhoofd te behandelen, wordt vaak eerst botox geïnjecteerd. Geeft deze spierontspanner niet genoeg resultaat? Dan kan dit worden aangevuld met fillers. De fillerbehandeling zorgt ervoor dat het weefsel onder de voorhoofdshuid weer meer volume krijgt, zonder dat het er onnatuurlijk uit komt te zien.

Gerelateerde berichten

Waarom intervisie voor zzp’ers in de zorg belangrijk is

Als zelfstandig zorgprofessional (zzp’er) ben je je eigen baas, wat veel voordelen biedt, zoals flexibiliteit en onafhankelijkheid. Maar…...

Lees meer

Waarom heb je een kraampakket nodig?

Een kraampakket is een handig pakket dat essentiële benodigdheden bevat voor de bevalling en de periode daarna. Het is een slimme voorbereiding voor...

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over vrijwilligerswerk en wat het precies inhoudt. Zo kun je zien of het misschien ook wel wat voor jou is.

 

 

Contactgegevens

Via info @ vrijwilligershuisdrechtsteden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden