Vrijwilligers huis Drecht steden

Tandarts of mondhygiënisten?

Geplaatst op

Dat het goed verzorgen van je mond en tanden belangrijk is, dat weten we inmiddels wel. Maar hoe weet je nou waar je moet zijn voor welk probleem? In deze blog leggen we je in het kort uit wat een tandarts voor je kan betekenen en wat een mondhygiënist voor je kan doen bij het controleren, verzorgen en behandelen van je problemen. Laat het wel duidelijk zijn dat beide manieren van verzorgen belangrijk is en dat deze twee manieren vaak goed gepaard gaan.

Tandarts behandelingen

Een tandarts is een specialist op het gebied van je gebit. Een tandarts heeft uitstekende kennis om een goede diagnose van de gezondheid van je gebit te stellen. Hieruit kan de tandarts vaak opmaken of je een gezond gebit hebt, last van aandoeningen hebt of dat je gebit te veel aangetast is. Bij elke vorm van aandoening bij je gebit is een oplossing en behandeling uit te voeren. Ook als je een tand mist of een stuk van je tand afgebroken is, is er een oplossing om dit weer te helen en opnieuw te creëren. Een tandarts zorgt dus voor een goede controle en uitvoering van de behandeling die nodig is bij jouw gebit.

Mondhygiënisten behandelingen

Een mondhygiënisten is ook een belangrijk lid van het mondzorgteam en werk vaak nauw samen met de tandarts. Hun focus ligt weer voornamelijk op de verzorging van je mond en tanden. Zo zullen zij zorgen voor een goede gebitsreiniging die er voor zorgt dat tandplak, tandsteen en oppervlakkige vlekken verwijderd worden. En worden er plekken mee genomen tussen je gebit waar je zelf misschien wat lastig bij kunt komen. Ook kan een mondhygiënist je helpen bij een slechte adem. Een slechte adem geeft vaak aan dat er veel slechte bacteriën in je mond zitten die je tanden alleen maar meer kunnen aantasten. Een mondhygiënisten zal je dan ook met alle liefde helpen en adviseren bij het verbeteren van je mondhygiëne. Met de adviezen zul je beter gaan poetsen en flossen en krijg je advies van mondwater en andere goedjes die je kunnen helpen bij een gezond gebit.

Tot slot

Zoals je leest is een tandarts en een mondhygiënist belangrijk om regelmatig te bezoeken om een gezond gebit te behouden. Op zoek naar een goede mondhygiëniste of Tandarts in Amsterdam? Bekijk dan eens de mogelijkheden en schrijf je in bij Studentist.nl.

Gerelateerde berichten

Waarom heb je een kraampakket nodig?

Een kraampakket is een handig pakket dat essentiële benodigdheden bevat voor de bevalling en de periode daarna. Het is een slimme voorbereiding voor...

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over vrijwilligerswerk en wat het precies inhoudt. Zo kun je zien of het misschien ook wel wat voor jou is.

 

 

Contactgegevens

Via info @ vrijwilligershuisdrechtsteden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden